• header_01.jpg
 • header_02.jpg
 • header_03.jpg
 • header_04.jpg
 • header_05.jpg

TX- Keur merk / ISO 9001

Het TX-Keur is hét officiele landelijke kwaliteitskeurmerk voor het taxivervoer. Het keurmerk staat voor vakkundige chauffeurs en eerlijk en comfortabel taxivervoer. U kunt als consument en opdrachtgever van taxivervoer dus een bewuste keuze maken voor kwaliteit.


Voordelen TX-Keurbedrijven
Als consument of opdrachtgever heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een taxi met een keurmerk, oftewel een taxi met het TX-Keur. Door een taxi met het TX-Keur te kiezen weet u dat u op een eerlijke en comfortabele manier wordt vervoerd. De taxichauffeur kent de weg, weigert u niet voor korte ritten en de tarieven zijn inzichtelijk.


Kortom een taxi met het TX-Keur is:

 1. betrouwbaar: de chauffeur neemt altijd de juiste route en berekent u het juiste tarief;
 2. veilig: de auto voldoet aan strenge veiligheidseisen;
 3. netjes: zowel de auto als de chauffeur dienen volgens de criteria van het certificaat representatief te zijn;
 4. onafhankelijk getoetst: de criteria voor certificering zijn door neutrale partijen vastgesteld. Alle taxiondernemers komen voor certificering in aanmerking, mits zij aan de voorwaarden voldoen.
 5. En de taxichauffeur is:
 6. klantgericht: een TX-Keurtaxi mag geen korte ritten weigeren;
 7. vriendelijk: de chauffeur van een TX-Keurtaxi is sociaal vaardig, helpt u bij het in- en uitstappen en spreekt zonodig de Engelse taal;
 8. vakkundig: de chauffeur van een TX-Keurtaxi heeft verschillende cursussen gevolgd om zijn werk zo goed mogelijk uit te kunnen voeren.

Hoe herkent u een taxi met het TX-Keur?
Een taxi met een TX-keur herkent u aan de blauwe stickers met daarop het TX-Keurlogo. Deze stickers zijn op de voorruit, de achterruit en op de zijkanten van de taxi bevestigd.


Kiezen van een TX-Keurtaxi
Bij een standplaats bent u nooit verplicht de eerste taxi in de rij te nemen. U kunt altijd in de taxi van uw eigen voorkeur stappen. Dit geeft u ook de mogelijkheid om een TX-Keurtaxi te nemen.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van tx-keur.


Belangrijke onderwerpen van ISO 9001 zijn voor elke organisatie:

 1. kwaliteitsplanning om de kwaliteitsdoelen te bereiken;
 2. directiebeoordeling en interne audits;
 3. corrigerende en preventieve maatregelen;
 4. monitoring/meting van de klanttevredenheid;
 5. identificatie van de wet- en regelgeving;
 6. continue verbetering.

Werkwijze van ISO 9001
ISO 9001 is een internationale, generieke standaard, uitgegeven door de International Standardization Organisation. ISO 9001 stelt zich ten doel om internationale vereisten voor kwaliteitssystemen te standaardiseren, meetbaar en controleerbaar te maken. ISO 9001 is toepasbaar voor elk type organisatie en is er in hoofdlijnen op gericht om alle relevante processen in organisaties beheerst te laten verlopen, van de inkoop en productie tot de verkoop en service.

 

  via normtx keurmerk streefreizen 

Telefoon: 0345-514444

VOET personenvervoer b.v.
Anthony van Diemenstraat 14
4104 AE Culemborg